Meteen naar de inhoud

De Goedkoopste Energie

zakelijk stroom

De energievergelijker berekent de laagste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor licht en gas apart en kan op deze manier het juiste overeenkomst vaststellen. De kostprijs voor licht wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze manier kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de kosten per jaar herleiden en de lasten per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan linea recta op deze website. Zodra wij je gegevens hebben bekomen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, als dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt te allen tijde veertien dagen wettelijke bedenktijd en lopende het overstapproces blijf je ordinair aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn te allen tijde actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen spoorslags of in linea recta belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij bekomen van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij altijd rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je overeenkomst overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Tevens ben je dan de eventuele welkomstkorting kwijt. Als je een deel van de welkomstbonus al verkrijgen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen twee maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energieovereenkomst gaat dan in op het moment dat je huidige contract afloopt.

De voordeligste energieleverancier kiezen

De meest goedkope energiemaatschappij staat immer bovenaan, u kan desgewenst ook de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de meest goedkope energiemaatschappij zal vinden. U kunt verschillende goedkope energieaanbieders voorbij zien komen op het scherm. De een biedt een cashback energie van bijvoorbeeld 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet ogenblikkelijk de besparing op het scherm.

Energiemaatschappijen vergelijken op kwaliteit

Klik op de naam van de energiemaatschappij voor meer kennis en om de gemiddelde beoordeling te bekijken. U kunt bijgevolg alle energiemaatschappijen vergelijken op kwaliteit. Uw ervaringen zijn belangrijk. Heeft u ervaringen met een zekere energieleverancier? Deel deze dan op de daarvoor bestemde pagina zodat andere klanten met behulp van uw review energiebedrijven vergelijken. gas en licht bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven verschillen ontzettend per energieleverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de maandprijs. Jarenlang bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, om die reden is het important om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kosten voor stroom en gas per verzekeringsmaatschappijen van gaslicht flink verschillen, ook moet u tevens rekening houden met de vaste lasten die de energieleveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is soms een optie dat een overeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u op deze website zelfstandig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen differentiëren per gas- en stroomleverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs voor de premie uitmaken. Check om die reden zo vaak mogelijk wat de meridiane maandprijs per maand is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, om die reden gebruiken bijna alle leverancier kortingen om klanten te vinden. Profiteer van deze acties en scoor een kosteloos tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen over het algemeen één, 3 of 5 jaar, al zijn er op het moment tevens contracten voor twee of vier twaalf maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Controleer ook wat andere klanten over een leverancier vertellen! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij de goedkoopste energie.