Meteen naar de inhoud

Energie Vergelijken Zakelijk Consumentenbond

Energie Vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor stroom en gas apart en kan op deze wijze het juiste contract weergeven. De kostprijs voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u exact uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden samengesteld door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de kosten per jaar terugvinden en de kosten per kWh elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest goedkope energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan acuut op deze website. Zodra wij je gegevens hebben ontvangen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, indien dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd 2 weken wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je gewoon aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en betaal je daardoor honderden euro’s per twaalf maanden te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt uitsparen op je energiekosten? Niet moeilijk, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de slimste deals op basis van je verbruik en wensen.

Welkomstbonus en

Veel energiebedrijven bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus vaak aan het eind van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een eenjarig overeenkomst gaat en elk jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk twaalf maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstkorting. Die welkomstbonus ligt over het algemeen tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

Wat ga ik geld besparen bij de goedkoopste energieleverancier?

Welke energieleverancier de voordeligste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke situatie af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstkorting heel hoog, maar bekijk dan wel even de looptijd van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk twaalf maanden overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een besparende aanbieding heeft gevonden kunt u deze simpel via de tool aan gaan op de website van aanbieder van gas en/of stroom. Na het afsluiten van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

kosten voor energie kunnen per leverancier van energie ontzettend verschillen en dit kan op maandbasis al zomaar honderden euro’s besparen. De tarieven voor gas en stroom bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven veranderen flink per leverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Jarenlang bij eenzelfde energieleverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het important om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u snel de prijzen van meer dan 15 energiebedrijven.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor gas en licht per aanbieders van gaslicht flink verschillen, daarentegen moet u tevens rekening houden met de vaste kosten die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een overeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u op onze website uitgebreid de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiemaatschappijen kunt u onder andere letten op de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen verschillen per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in prijs voor de premie schelen. Check om die reden immer wat de gemiddelde premieprijs per maand is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, daarom voeren veel leverancier van gas en licht speciale acties om klanten aan te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een zonder kosten tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen over het algemeen één, drie of 5 jaar, al zijn er op het moment tevens aanbiedingen voor 2 of vier kalenderjaar. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Bekijk ook wat anderen over een energieleverancier vinden! Op hier kunt u een reviews lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij energie vergelijken zakelijk consumentenbond.