Meteen naar de inhoud

Energiekosten Vergelijken

Prijzen Gas En Elektriciteit Vergelijken

De energievergelijker berekent de goedkoopste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor licht en gas apart en kan op deze wijze het juiste contract aanbieden. De prijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar terugvinden en de kosten per kilowattuur licht of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest goedkope energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, geldigheid en type contract. Je kunt dus kiezen voor de voordeligste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de voordeligste beoordeling.

Actuele en onafhankelijke energievergelijker

Onze website is 1 van de grootste onafhankelijke energievergelijkers van Nederland. Ga je energietarieven vergelijken op deze website? Dan ben je verzekerd van een actueel overzicht. Alle energietarieven in onze energievergelijker worden namelijk dagelijks bijgewerkt door verschillende partners.

Iedere dag ontvangen wij de nieuwe tarieven rechtstreeks van de energieleverancier. Als je via ons gaat energie vergelijken, dan kun je er dus zeker van zijn dat je de betere energieleverancier vindt die bij je situatie past. Bovendien zijn wij heel transparant in de opbouw van je energiecontract. Daarom kun je gedurende het energie vergelijken ook te allen tijde zien uit hoe hoog de leveringskosten zijn, maar ook de hoogte van de netwerkkosten, belasting en toeslagen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij te allen tijde rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je overeenkomst overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Tevens ben je dan de eventuele welkomstkorting kwijt. Als je een deel van de welkomstbonus al verwerven hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen twee maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energiecontract gaat dan in op het moment dat je huidige contract afloopt.

De meest goedkope energiemaatschappij kiezen

De meest voordelige energiemaatschappij staat immer bovenaan, u kan desgewenst tevens de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de meest goedkope energieleverancier zal vinden. U kunt verschillende goedkope energiemaatschappijen voorbij zien komen op het scherm. De één biedt een cashback energie van onder andere 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet terstond de besparing op het scherm.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een betere aanbieding heeft gevonden kunt u deze eenvoudig online afsluiten op de website van energieaanbieder. Na het aan gaan van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Energietarieven kunnen per leverancier best veel verschillen en dit kan op maandbasis al gauw honderden euro’s besparen. De tarieven voor gas en licht bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie schelen enorm per energieleverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij dezelfde leverancier blijven is niet kostenbesparend, daarom is het interessant om regelmatig uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u eenvoudig de kosten van meer dan 15 energiemaatschappijen.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kosten voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, daarnaast moet u tevens letten op de vaste lasten die de aanbieders van gaslicht doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in de regel een optie dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u op hier simpel de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere letten op de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per m3. Het is ook relevant om te bekijken of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vaste prijs betaalt u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene energieleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens direct een overzicht in hoe duurzaam de leverancier van gas en licht is! Bekijk het hier en maak spoorslags een energievergelijking.
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of 5 jaar, al zijn er Vandaag de dag ook contracten voor 2 of vier jaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Controleer tevens wat andere gebruikers over een leverancier van gas en licht vertellen! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij energiekosten vergelijken.