Meteen naar de inhoud

Energieleveranciers Vergelijken

Welke Energie Vergelijkingssite

De energievergelijker berekent de goedkoopste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze manier het voordeligste overeenkomst weergeven. De premie voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw geschatte kosten per jaar en kosten per kWh terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de jaarkosten terugvinden en de lasten per kWh elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan aanstonds op deze website. Zodra wij je gegevens hebben bekomen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, als dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt te allen tijde 14 dagen wettelijke bedenktijd en tijdens het overstapproces blijf je gangbaar aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na het bericht van je nieuwe aanbieder heb je twee weken bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier de overeenkomst bij de oude leverancier op en ben je écht overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude overeenkomst wél zelf annuleren.

Online energie vergelijken

Dit doe je algemeen lekker online. Door de energie ervaringen van Vattenfall met andere bedrijven te vergelijken, kun je rustig de juiste keus te maken. Tevens het op de keper beschouwd kostenplaatje is gemakkelijk te vergelijken dankzij online vergelijkingstools. Op basis van enkele persoonlijke gegevens kan de machine voor jou uitzoeken waar je het voordeligst uit bent. Je krijgt een duidelijk overzicht te zien, waarbij de voordeligste leverancier op de 1ste plek pronkt. Natuurlijk kun je tevens verder scrollen en onderzoeken waardoor deze voordeliger is en wat dit voor jou inhoudt. Dankzij deze websites is het vergelijken van energie nog nooit zo simpel geweest.

Welke energieleverancier heeft de voordeligste energie aanbiedingen

Er zijn heel veel energiebedrijven op de Nederlandse energiemarkt dus grote kans dat u op meerdere goedkope energie aanbiedingen zult stuiten. Met energie vergelijken zult u ondervinden hoeveel energiebedrijven er zijn. Als u nu een x bedrag betaalt voor uw energie en gas dan ziet u in de energievergelijking wie er allemaal goedkoper zijn dan uw huidige energiebedrijf. Reden te meer om te starten met een nieuwe energievergelijking gebaseerd op uw situatie.

Dubbelcheck de energieprijzen met onze vergelijking

Dubbelcheck te allen tijde de energieprijzen met onze energievergelijking zodat u zeker weet tevens echt de meest goedkope prijzen krijgt. Met de goedkoopste energieprijzen kunt u tot wel €600 per twaalf maanden besparen. En deze hoge besparing geldt dan met name voor de slapende consumenten. Dat zijn zij die nooit eerder een energievergelijking hebben gedaan. Ze zijn al jaren bij de oude vertrouwde leverancier en betalen dus nog een oud tarief die niet meer actueel is. De energieprijzen veranderen steeds. 2 maal per 12 maanden kondigen de energiemaatschappijen dan tevens nieuwe tarieven aan. gas en stroom bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven schelen ontzettend per leverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de kosten. Lange tijd bij eenzelfde energieleverancier blijven is niet voordelig, daardoor is het interessant om met regelmaat uw tarieven te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de tarieven voor gas en licht per leveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook rekening houden met de vaste tarieven die de gas- en stroomleveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms een mogelijkheid dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website snel de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere rekening houden met de volgende factoren;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is tevens relevant om te controleren of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige contractduur hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, daarom hebben veel gas- en stroomleverancier kortingsacties om consumenten aan zich te binden. Profiteer van deze acties en scoor een kosteloos tablet, een lager energietarief of een ander cadeautje!
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of 5 jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens contracten voor twee of vier 12 maanden. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Check ook wat anderen over een gas- en stroomleverancier vinden! Op hier kunt u een waarderingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij energieleveranciers vergelijken.