Meteen naar de inhoud

Energievergelijker Independer

Elektriciteit En Gas Leveranciers Vergelijken

De energievergelijker berekent de beste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het juiste overeenkomst vaststellen. De prijs voor licht wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze manier kunt u exact uw verwachte kosten per jaar en prijzen per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar herleiden en de prijs per kilowattuur stroom of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op onder andere beoordeling, duurzaamheid, geldigsheidsduur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest goedkope energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de aanbieder met de slimste beoordeling.

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn immer actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen subiet of in terstond belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij verwerven van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Leveranciers vergelijken

Hier kun je contracten van alle energiebedrijven vergelijken. Wij geven je een compleet overzicht van de markt. Met de meeste leveranciers hebben wij een overeenkomst, waardoor we over het algemeen betere tarieven kunnen bieden. Tevens de energieverzekeringsmaatschappijen waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht.

Wat ga ik uitsparen bij de meest voordelige energieleverancier?

Welke energieleverancier de voordeligste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke geval af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstkorting heel hoog, maar bekijk dan wel even de duur van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk jaar overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een goede deal heeft gevonden kunt u deze eenvoudig via de tool aan gaan op de website van aanbieder van gas en/of stroom. Na het aan gaan van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

kosten voor energie kunnen per leverancier van energie enorm verschillen en dit kan op jaarbasis al snel honderden euro’s besparen. De kosten voor gas en stroom bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven verschillen flink per energieleverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij dezelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het important om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u eenvoudig de kosten van meer dan 15 energieaanbieders.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per energieleveranciers flink verschillen, ook moet u tevens letten op de vaste tarieven die de energiemaatschappijen in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is wel eens een mogelijkheid dat een overeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website snel de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer rekening houden met de volgende factoren;

  1. Energietarieven – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de gaskosten per m3. Het is ook belangrijk om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vast tarief betaalt u de hele contractduur hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook per direct een inzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak terstond een energievergelijking.
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen over het algemeen één, drie of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig tevens overeenkomsten voor twee of 4 twaalf maanden. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Bekijk ook wat andere gebruikers over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op onze website kunt u een waarderingen lezen over uw energieleverancier. Zoals bij energievergelijker independer.