Meteen naar de inhoud

Stroom Vergelijken

Prijzen Gas En Elektriciteit Vergelijken

De energievergelijker berekent de beste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor licht en gas apart en kan op deze manier het juiste overeenkomst weergeven. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de kosten per jaar berekenen en de kosten per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de voordeligste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan onverwijld op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verwerven, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, als dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt immer 2 weken wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je doorsnee aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn altijd actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen linea recta of in onmiddellijk belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij bekomen van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Welkomstbonus en

Veel energiemaatschappijen bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus over het algemeen aan het eind van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een 1-jarig overeenkomst gaat en elk jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk twaalf maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstkorting. Die welkomstbonus ligt in de regel tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

De goedkoopste energiemaatschappij kiezen

De meest goedkope energieleverancier staat altijd bovenaan, u kan desgewenst tevens de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de meest voordelige energieleverancier zal vinden. U kunt verschillende goedkope energieaanbieders voorbij zien komen op het scherm. De 1 biedt een cashback energie van onder andere 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet stante pede de besparing op het scherm.

Dubbelcheck de energieprijzen met onze vergelijking

Dubbelcheck altijd de energieprijzen met onze energievergelijking zodat u zeker weet tevens echt de voordeligste prijzen krijgt. Met de meest voordelige energieprijzen kunt u tot wel €600 per kalenderjaar geld overhouden. En deze hoge besparing geldt dan met name voor de slapende consumenten. Dat zijn zij die nooit eerder een energievergelijking hebben gedaan. Ze zijn al jaren bij de oude vertrouwde leverancier en betalen dus nog een oud tarief die niet meer actueel is. De energieprijzen veranderen steeds. 2 maal per jaar kondigen de energiemaatschappijen dan ook nieuwe prijzen aan. gas en stroom bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie schelen enorm per energieleverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Enkele jaren bij dezelfde leverancier klant blijven is niet voordelig, om die reden is het belangrijk om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de tarieven voor gas en licht per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u tevens rekening houden met de vaste kosten die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen een mogelijkheid dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u op hier eenvoudig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per m3. Het is tevens interessant om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige periode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, om die reden hebben bijna alle leverancier kortingsacties om nieuwe klanten te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een kosteloos tablet, een lager tarief voor energie of een ander cadeautje!
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen normaal gesproken 1, drie of 5 jaar, al zijn er Vandaag de dag ook overeenkomsten voor 2 of 4 twaalf maanden. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Bekijk tevens wat andere gebruikers over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op onze website kunt u een beoordelingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij stroom vergelijken.