Meteen naar de inhoud

Vergelijk Energie Tarieven

Energie Gas Leveranciers Vergelijken

De energievergelijker berekent de laagste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor stroom en gas apart en kan op deze manier het goedkoopste contract weergeven. De prijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de de onkosten op jaarbasis berekenen en de lasten per kWh elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, geldigheid en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de voordeligste beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en betaal je daardoor honderden euro’s per jaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage prijzen en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt geld overhouden op je energiekosten? Gaat heel snel, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de slimste deals op basis van je verbruik en wensen.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij immer rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je overeenkomst overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Ook ben je dan de eventuele welkomstkorting kwijt. Als je een deel van de welkomstkorting al ontvangen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen twee maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energieovereenkomst gaat dan in op het moment dat je huidige overeenkomst afloopt.

Online de meest voordelige energieleveranciers vinden

Onze website heeft de voordeligste energieleveranciers, acties, tarieven en aanbiedingen voor u in de energievergelijker verzameld. Op basis van uw verbruik en adresgegevens kunt u de goedkoopste energiemaatschappij voor uw adres vinden. Met de energievergelijking zet u alle energie aanbiedingen van de leveranciers simpel op een rij. Op die wijze kunt u de meest goedkope energie vinden en kiezen. Zeker zijn er altijd zaken waar u mee rekening dient te houden. Daarover vertellen wij u graag meer.

Jaarlijks overstappen naar de voordeligste energieleverancier

Stel u zit al jaren bij dezelfde energieleverancier, dan bent u dus al tien keer of minstens 5 keer de goedkoopste energie aanbieding misgelopen. helemaal niet nodig want verandering van spijs doet eten, en veranderen naar de meest goedkope energieleverancier doet geld besparen. Geld uitsparen op uw uiteindelijk al dure energiekosten dus. Het energieverbruik is van betekenis bij het maken van een goede energievergelijking. Op die manier kun je tot op de cent nauwkeurig berekenen hoeveel u kwijt bent. Zorg dus eerst dat u uw exacte verbruik weet. Zonder de juiste gegevens maakt de energievergelijker een schatting van de energieprijzen. En op die wijze weet u niet hoeveel u nu echt moet betalen. energie bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De energietarieven veranderen enorm per leverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde leverancier blijven is niet kostenbesparend, daarom is het important om regelmatig uw kosten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Door het vergelijken van gas en stroom, ook wel energie, kunt u in een paar klikken jaarlijks veel geld besparen. Via hier kunt u aanbieders van gaslicht vergelijken op basis van bijvoorbeeld kosten, kwaliteit en ervaringen van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele momenten de goedkoopste gas- en stroomleverancier. Hierdoor bespaart u zomaar honderden euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het tevens en vergelijk simpel tot wel vier leveranciers op basis van welkomstkorting en, leveringstarieven en andere eigenschappen.

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is enkele klikken met de muis.
  • Het voordeel is al in enkele stappen enkele honderden euro’s

Overstappen kost niets en snel geregeld. Zo kunt u simpelweg en snel flink besparen op uw gas- en stroomrekening. Uw voordeel kan zelfs oplopen tot 450 euro! U hoeft uw lopende energiecontract niet zelf te annuleren, dat doet de nieuwe leverancier voor u. En met veertien dagen wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor gas en licht per leveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook rekening houden met de vaste lasten die de verzekeringsmaatschappijen van gaslicht doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een overeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u op onze website eenvoudig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is tevens relevant om te bekijken of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vast tarief betaalt u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook per direct een inzicht in hoe duurzaam de gas- en stroomleverancier is! Bekijk het hier en maak ogenblikkelijk een energievergelijking.
  3. De contractduur – Energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of vijf jaar, al zijn er op het moment tevens contracten voor 2 of 4 12 maanden. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Controleer ook wat andere gebruikers over een leverancier vertellen! Op deze website kunt u een reviews lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij vergelijk energie tarieven.