Meteen naar de inhoud

Vergelijk Energieleveranciers

Elektriciteit En Gas Leveranciers Vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor licht en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste contract vaststellen. De kostprijs voor licht wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en prijzen per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u precies de jaarkosten herleiden en de lasten per kWh licht of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken en overstappen kan stante pede op deze website. Zodra wij je gegevens hebben bekomen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, indien dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd en tijdens het overstapproces blijf je algemeen aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en betaal je hierdoor honderden euro’s per kalenderjaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage prijzen en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt geld besparen op jouw energiekosten? Zomaar klaar, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de beste deals op basis van je verbruik en wensen.

Energieprijzen vergelijken

Energieleverancieren wijzigen hun variabele tarieven elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaskostprijs als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van diverse invloeden op de energiemarkt. Zoals bijvoorbeeld de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt hier alle energieprijzen vergelijken.

Welke energiemaatschappij heeft de goedkoopste energie aanbiedingen

Er zijn heel veel energiebedrijven op de Nederlandse energiemarkt dus grote kans dat u op enkele goedkope energie aanbiedingen zult stuiten. Met energie vergelijken zult u ondervinden hoeveel energiebedrijven er zijn. Als u nu een x bedrag betaalt voor uw energie en gas dan ziet u in de energievergelijking wie er allemaal voordeliger zijn dan uw huidige energiebedrijf. Reden te meer om te starten met een nieuwe energievergelijking gebaseerd op uw situatie.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u stante pede zien welke energiebedrijven er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke kostprijs en welke momenteel de goedkoopste is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk aanstonds welk energieovereenkomst het slimste past bij uw persoonlijke geval en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waardoor u veel meer kan uitsparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 geld overhouden gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! energie bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven verschillen ontzettend per energieleverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de maandprijs. Lange tijd bij dezelfde energieleverancier blijven is niet kostenbesparend, daardoor is het interessant om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u eenvoudig de kostprijzen van meer dan 15 leveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de tarieven voor gas en licht per energieleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook rekening houden met de vaste kosten die de leveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in de regel mogelijk dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier eenvoudig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer kijken naar de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen differentiëren per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in prijs voor de premie bepalen. Check om die reden zo goed als mogelijk wat de gemiddelde premie per maand is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, daarom gebruiken bijna alle energieleverancier kortingsacties om nieuwe klanten aan zich te binden. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een kosteloos tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen in de regel één, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment tevens aanbiedingen voor 2 of 4 twaalf maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand op te zeggen!

Bekijk tevens wat anderen over een energieleverancier denken! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij vergelijk energieleveranciers.