Meteen naar de inhoud

Vergelijk Stroom En Gas

gas en licht vergelijken

De energievergelijker berekent de goedkoopste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze manier het beste contract vaststellen. De prijs voor stroom wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u exact uw verwachte jaarkosten en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de kosten per jaar herleiden en de lasten per kWh licht of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest voordelige energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de beste beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en betaal je hierdoor honderden euro’s per jaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt geld besparen op je energiekosten? Zo gedaan, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de goedkopere deals op basis van je verbruik en wensen.

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het voordeligste energieovereenkomst te allen tijde bovenaan te staan. Welk contract dit is, hangt af van jouw energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En allicht van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de meest goedkope energiedeal is.

Geld besparen op de energierekening. Voor veel mensen omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe kalenderjaar. Energiebewust leven is nog nooit zo doorslaggevend geweest. Daarnaast wordt het leven tevens continu duurder, waardoor we dolgraag willen besparen op de maandelijkse lasten. Dat is niet te allen tijde even simpel. Een nieuwe weg inslaan blijkt meestal een enorme struikelblok voor de meeste consumenten te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is in de regel niet mogelijk. klanten vervallen welbeschouwd in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je gangbare energiebesparende tips eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie geld besparen hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel gemakkelijk, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt tevens besparen door over te stappen van energieleverancier. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kun je zelfs honderden euro’s per 12 maanden geld besparen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

Stap over naar de voordeligste energieleverancier

Gebruik onze energievergelijker om de meest voordelige energiemaatschappij te vinden. Filter op energiesoort of overeenkomst of zelfs alleen op energie in plaats van energie en gas. Het is allemaal mogelijk op welk moment u begint met energie vergelijken. U kunt zo secuur een mogelijkheid zijn waar het de energieprijzen aangaat maar ook op het feit of het energiebedrijf u duurzame stroom kan leveren. Het filteren scheelt u een hoop uitzoeken waarmee het energie vergelijken een stuk makkelijker wordt. Er zijn Nederlanders die liever gaan voor een variabel tarief en niet willen vastzitten aan een langdurig energiecontract. De andere consument prefereert eenvoudig grijze stroom zonder poespas.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u acuut zien welke energiemaatschappijen er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke kosten en welke momenteel de meest voordelige is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk ogenblikkelijk welk energiecontract het goedkopere past bij uw persoonlijke geval en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waardoor u veel meer kan geld besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 besparen gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! gas en licht bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie schelen ontzettend per energieleverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de maandprijs. Enkele jaren bij dezelfde leverancier blijven is niet kostenbesparend, daarom is het important om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat energie vergelijken dé manier is om de beste leverancier van gas en licht te vinden? En dat u hierdoor veel geld kunt geld besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg simpel. En overstappen daarna ook!

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is simpel en u bespaart simpelweg.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Gas en stroom vergelijken loont! ook u kunt honderden euro’s op jaarbasis minder besteden aan uw gas- en lichtksoten. U kunt er misschien wel voor kiezen om uw overeenkomst voor twee of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u verzekerd tegen prijsstijgingen. Maar, energiemaatschappijen bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe klanten. Daar kunt u voordeel mee halen door elke 12 maanden opnieuw te vergelijken. Vergelijk dus voor de contractduur om is opnieuw uw energiekosten op hier en profiteer van veel voordeel.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de tarieven voor gas en licht per verzekeraars van gaslicht flink verschillen, ook moet u ook rekening houden met de vaste lasten die de energiebedrijven doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is meestal mogelijk dat een overeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u met behulp van deze website uitgebreid de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere kijken naar de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen verschillen per leverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs voor de premie bepalen. Check om die reden altijd wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, daarom voeren bijna alle leverancier speciale acties om consumenten aan te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een gratis tablet, een lager tarief of een ander cadeautje!
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen in de regel één, drie of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig tevens aanbiedingen voor twee of vier kalenderjaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Controleer tevens wat anderen over een leverancier van gas en licht vertellen! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij vergelijk stroom en gas.